HJÆLP TIL BÆKKENSMERTER

Hvad enten du har en pludselig opstået skade eller har døjet med ondt i bækkenet i længere tid, er der hjælp at hente hos Corpus Balance. Vi har mange års erfaringer med at afhjælpe flere former for bækken-problematikker. Kan du nikke genkendende til nogle af de følgende punkter, så er det tid til at søge hjælp hos en professionel rygterapeut, som også kan hjælpe dig på rette vej.

  • Smerter i den nederste del af lænden
  • Smerter foran ved skambenet
  • Smerter i halebenet
  • Jagende smerter ved bestemte bevægelser
  • Udstrålende smerter til hofte, balde og ned i ben
  • Træthed i lænden
  • Følelse af at være låst
  • Indskrænket bevægelighed

BEHANDLING AF BÆKKENSMERTER

Ved alle former for bækkensmerter gennemgår vi kroppen for eventuelle skævheder, og jo især bækkenet undersøges. Bækkenet er fundamentet for hele din krop, det er centrum for kroppen, her hvor kraften både fra og til benene føres igennem, det er kroppens balancepunkt, det er her vores forplantningsorganer sidder, hvor nyt liv vokser og sidst men ikke mindst hvor affaldsstoffer udskilles, – kort sagt, sker der rigtig mange ting i bækkenet. Selve bækkenknoglerne kan ikke bevæge sig særlig meget i forhold til hinanden, men lidt bevægelse sker der hele tiden, når vi bevæger os. Opstår der nogen former for låsninger eller skævheder i bækkenet, kan det få ret store konsekvenser for hele kroppen, derfor er det helt afgørende at få afdækket og korrigeret alle dysfunktioner i bækkenet.

I behandlingen af dine bækkensmerter tilpasser vi hvert enkelt forløb, så det passer netop til din situation. Vi lægger stor vægt på at finde frem til årsagen til dine smerter, så vi kan sætte ind med den rette behandling. Det gør vi for at sikrer, at dit forløb bliver så effektivt som muligt, og du kommer herfra med det bedst mulige resultat.

I forløbet behandles du primært med fysiurgisk massage, hvor der efter behov suppleres med teknikker fra andre behandlingsformer, som triggerpunktsterapi, ledmobilisering, artikulering, kranio sakral terapi, bindevævsmassage, kinesiotape samt muskelenergiteknikker. Alt sammen med fokus på at tilpasse behandlingen, så vi får behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

En del af behandlingen er også en snak om, hvordan problematikken kan være opstået, med henblik på at finde frem til, hvordan det kan undgås, at den opstår fremover.

BEHANDLINGSFORLØB

Alle forløb er forskellige, men som hovedregel er der bedring af de fleste problematikker i løbet af 2-3 behandlinger. Et typisk forløb vil bestå af 3-6 behandlinger – dog kan svære bækkenproblematikker have et langvarigt forløb.

Undervejs i forløbet vil vi løbende rådgive og vurdere, om der skal ske ændringer i din behandling.

Hvad kan være årsagen til bækkensmerter?

Traumer

Påkørsler, fald, slag eller andre påvirkninger ude fra, kan slå bækkenet skævt, herunder også piskesmæld.

Eftervirkninger fra skader andre steder i kroppen

Har du f.eks. haft brækket et ben eller haft en forvreden ankel, har du i en periode ikke gået normalt, du har i en del af perioden skånet det skadede ben, og derved gået skævt, dette kan sætte sig som en skævhed i bækkenet.

Graviditet, bækkenløsninger samt fødsler

En graviditet i sig selv, er en stor belastning for bækkenet, tilkommer der oveni en bækkenløsning, hvor ligamenterne i bækkenet bliver løsere, så er der større sandsynlighed for, at der før eller under selve fødslen kan opstå en skævhed i bækkenet.

Overbelastninger

Overbelastninger i dagligdagen kan også være med til at give skævt bækken. Sidder du altid skævt i sofaen, sidder du altid med det samme ben øverst, når du sidder med benene over kors eller står du altid og ”hænger” på det ene ben, når du står stille. Selv om natten kan du lave dit bækken skæv, hvis du altid sover halvt på maven og trækker det ene ben op under dig, så kan du potentielt skabe et skævt bækken.

Har du meget stærke smerter i dit bækken, problemer med at gå, pareser (lammelser) eller sågar problemer med vandladningen, så kontakt egen læge først.

Det anbefales altid at søge læge, hvis du er i tvivl om situationens alvor.