HJÆLP TIL HOVEDPINE

Hovedpine er ikke bare hovedpine, den kan sidde mange forskellige steder i hovedet, og ikke mindst have rigtig mange oprindelses årsager (læs mere herom længere nede på siden). Hovedpine kan have mange former for intensitet, lige fra en snært af smerte til en helt ulidelig og invaliderende smerte. Hos Corpus Balance har vi stor erfaring og gode resultater med flere typer af hovedpine. Kan du nikke genkendende til nogle af de følgende punkter, så er det tid til at søge hjælp fra en professionel kropsterapeut, som også kan hjælpe dig på rette vej.

  • Spændingshovedpine
  • Smerter der trækker op i nakken og op oven på kraniet
  • Smerter inde bag øjnene og i panden
  • Smerter ved tindingerne
  • Migræne, som starter som spændingshovedpine
  • Hovedpiner i forbindelse med piskesmæld
Kursus i hovedpine

BEHANDLING HOVEDPINE

Ved alle former for hovedpine gennemgår vi kroppen for eventuelle skævheder, og især nakken undersøges, da der her kan sidde skævheder, som kan være medvirkende til dine hovedpiner. Da hovedet sidder som knoppen på en flagstang ovenpå rygsøjlen, er det også vigtigt at få tjekket om der er skævheder her, som kan ligge til grund for, at ”knoppen” ikke sidder lige.

I behandlingen af dine hovedpiner tilpasser vi hvert enkelt forløb, så det passer netop til din situation. Vi lægger stor vægt på at finde frem til årsagen til dine smerter, så vi kan sætte ind med den rette behandling. Det gør vi for at sikre, at dit forløb bliver så effektivt som muligt, og du kommer herfra med det bedst mulige resultat.

I forløbet behandles du alt efter din årsag til hovedpine med fysiurgisk massage suppleret med ledmobilisering, kranio sakral terapi, bindevævsmassage samt muskelenergiteknikker. Alt sammen med fokus på at tilpasse behandlingen, så vi får behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

En del af behandlingen er også en snak om, hvordan problematikken kan være opstået med henblik på at finde frem til, hvordan det kan undgås at den opstår fremover

BEHANDLINGSFORLØB

Alle forløb er forskellige, men som hovedregel er der bedring af de fleste problematikker i løbet af 2-3 behandlinger. Et typisk forløb vil bestå 3-6 behandlinger – i enkelte tilfælde skal der flere behandlinger til.

Undervejs i forløbet vil vi løbende rådgive og vurdere, om der skal ske ændringer i din behandling.

Hvad kan være årsagen til hovedpine?

Spændinger

Almindelige spændinger i nakke- eller skulderområdet er langt den hyppigste årsag til hovedpiner og også den årsag, der er nemmest at gøre noget ved.

Migræne

Årsagen til migræne er der stadig stor uklarhed om. Man mener, at en af årsagerne kan være, at smerten kommer, når blodkar i kraniet trækker sig sammen. Men ved dog, at nogle migræner starter som spændingshovedpine, og disse kan være til at behandle. Andre migræner starter med aura 1- 1½ time, før selve migrænen indtræder, disse kan være vanskeligere at behandle.

Hortons

Hortons kaldes også klyngehovedpine og sidder typisk i den ene side lige bag øjet. Øjet kan blive rødt og løbe i vand, og smerterne føles som om, der bliver stukket en kniv i øjet eller der sidder en knytnæve bag øjet, som forsøger at presse det ud. Smerterne ved denne type er meget kraftige, hvor det kan være svært at smertedække selv med morfin.

Traumer

Enten slag, fald eller piskesmæld kan udløse hovedpiner. Smerterne kommer typisk i forbindelse med de spændinger og skævheder, som sætter sig i både muskler, nakkehvivler samt kraniet som følge af traumet.

Hormoner

Hovedpine, der er hormonelt betinget, kan være vanskelige at identificere og få bugt med på almindelig vis. Har man mistanke om, eller fået konstateret hos læge, at hovedpinen kan være hormonelt betinget, vil vi anbefale at konsultere en vejleder i naturlige hormoner. Naturlige hormoner er langt mindre skadelige for kroppen end kunstigt fremstillet hormoner fra medicinalindustrien. Naturlige hormoner ligner kroppens egne og udfører derfor de samme opgaver i kroppen som vores egne. De kunstigt fremstillede hormoner udfører kun netop den opgave, de er designet til at udføre, og tager ikke hensyn til, at det hormon, som mangler i kroppen, også udfører andre funktioner. Det resulterer i, at de kunstige hormoner kan lave en ubalance i vores hormonsystem. Læs eventuelt mere her om naturlige hormoner. www.naturlighormonterapi.dk

Stress           

Presser du din krop enten fysisk eller psykisk, kan den reagere med hovedpine. Der er et klart signal om at sætte tempoet ned.

Mangel på søvn

Kroppen har behov for søvn for at kunne fungere optimalt. Det er i løbet af din søvn at kroppen regenerer og gør dig i stand til at komme igennem endnu en dag. Så får du ikke nok søvn, vil kroppen reagere, og en af signalerne er hovedpine.

Kost

For lidt eller forkert kost kan også sætte sig som hovedpine. Så døjer du tit med hovedpine, kunne det være en god idé at kigge på kosten, eventuelt sammen med en diætist.

Medicin

Indtag af medicin kan også give hovedpine. Har du mistanke om, at din hovedpine kan skyldes medicin du indtager, skal du kontakte din læge.