HJÆLP TIL NAKKESMERTER

Hvad enten du har en pludselig opstået skade eller har døjet med smerter i nakken i længere tid, så er der hjælp at hente hos Corpus Balance. Vi har mange års erfaringer med at afhjælpe diverse former for nakke-problematikker. Kan du nikke genkendende til nogle af de følgende punkter, så er det tid til at søge hjælp hos en professionel kropsterapeut. Hos Corpus Balance kan vi hjælpe dig på rette vej.

 • Ømhed i hele nakkeregionen
 • Smerte ved bevægelse af nakken
 • Hovedpine der trækker op fra nakken
 • Nakken føles stram og stiv
 • Jagende smerte ved bestemte bevægelser
 • Hovedet føles tungt
 • Følelse af at være låst ved bevægelse
 • Indskrænket bevægelighed når du drejer hovedet
 • Svimmelhed
 • Tinnitus (ved længerevarende nakkeproblemer)
 • Fordøjelsesproblemer (ved længerevarende nakkeproblemer)

BEHANDLING AF NAKKESMERTER

Ved alle former for nakkesmerter gennemgår vi kroppen for eventuelle skævheder, og især bækkenet og rygsøjlen undersøges. Det er hele fundamentet for kroppen, og er det, dit kranie hviler ovenpå. Et skævt bækken samt rygsølje kan være årsagen til dine nakkesmerter og/eller være medvirkende til, at problematikken bliver et tilbagevendende problem. Endvidere undersøges nakken for skævheder, og områdets spændinger løsnes.

I behandlingen af dine nakkesmerter tilpasser vi hvert enkelt forløb, så det passer netop til din situation. Vi lægger stor vægt på at finde frem til årsagen til dine smerter, så vi kan sætte ind med den rette behandling. Det gør vi for at sikrer, at dit forløb bliver så effektivt som muligt, og du kommer herfra med det bedst mulige resultat.

I forløbet behandles du primært med fysiurgisk massage, hvor der efter behov suppleres med teknikker fra andre behandlingsformer, som triggerpunktsterapi, ledmobilisering, kranio sakral terapi, bindevævsmassage, kinesiotape samt muskelenergiteknikker. Alt sammen med fokus på at tilpasse behandlingen, så vi får behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

En del af behandlingen er også en snak om, hvordan problematikken kan være opstået, med henblik på at finde frem til, hvordan det kan undgås, at den opstår fremover.

BEHANDLINGSFORLØB

Alle forløb er forskellige, men som hovedregel er der bedring af de fleste problematikker i løbet af 2-3 behandlinger. Et typisk forløb vil bestå af 3-6 behandlinger – i enkelte tilfælde skal der flere behandlinger til.

Undervejs i forløbet vil vi løbende rådgive og vurdere, om der skal ske ændringer i din behandling.

Hvad kan være årsagen til nakkesmerter?

Hold i nakken

Hold i nakken kan opstå pludseligt ved en forkert bevægelse eller komme snigende efter, man har lavet en overanstrengelse eller blot sovet forkert en nat.

Almindelige spændinger

Almindelige spændinger undgår vi aldrig helt, da disse opstår både når vi bruger vores krop, og når vi ikke gør. Det er vigtigt at finde en balance – alting med måde.

Især kan spændinger i nakken opstå efter ensformigt eller stillesiddende arbejde, eksempelvis foran en PC, men især skal man være opmærksom på, hvor meget tid man bruger på sin smartphone, eller i hvert fald, hvordan man sidder med den. Årsagen til dette er; dit hoved vejer ca. 5,4 kg, når dit hoved sidder centreret ovenpå hovedet, er det den vægt, nakken bliver belastet med. Bøjer du hovedet blot 30 grader frem, bliver der nu en belastning på ca. 18 kg, og igen bøjer du hovedet frem til 60 grader, bliver belastningen ca. 27 kg. Det er en kæmpe belastning for nakkemusklerne og vil derfor have følger, hvis det sker ofte og i længere tid af gangen. Vær derfor opmærksom på, hvor meget du bøjer din nakke, når du bruger din smartphone.

Piskesmæld

Piskesmæld kender vi især fra ulykker, hvor der har været tale om en påkørsel i bil. Det kan også fremkomme ved andre uheld, eksempelvis fald, skub eller fra at have fået en bold i hovedet. Et piskesmæld kan have mange forskellige følger og være i rigtig mange grader – lige fra man kan klare sig med et par enkelte behandlinger til, at man aldrig slipper helt af med sine gener selv efter års behandlinger. Der er derfor ikke to behandlingsforløb, som vil være ens, når vi snakker om piskesmæld. Vigtigt er det, at der i alle tilfælde kigges på hele kroppen, da skaden fra et piskesmæld sjældent begrænser sig til nakken.

Tilbagevendende smerter

Hører du til den store gruppe, som jævnligt eller ofte ”bare” har ondt i nakken, så kan det være en god idé at få kigget lidt på, hvad der kan ligge til grund for det, og her er mulighederne mange. Har du eventuelt et skævt bækken, har du skader andre steder på kroppen, har du en uhensigtsmæssig arbejdsstilling, er din hovedpude for hård eller blød til dig, træner du for meget, træner du for lidt eller sidder du måske bare lidt for meget med din smartphone. Det kan være helt små ting i dagligdagen, som man ikke lægger mærke til, der kan gøre den store forskel. Måske har du brug for hjælp til at finde frem til lige det, der fremkalder dine smerter.

Diskusprolaps

Er der tale om en prolaps af diskus i nakkeregionen, vil det være muligt at få supplerende behandling hos Corpus Balance i samråd med egen læge. Det vil ikke være selve prolapsen, der behandles for, men de følger som måtte opstå i forbindelse med prolapsen, herunder spændinger og andre kompensationsproblematikker.

Er du i tvivl, om du har en prolads, vil det være en god idé at søge læge – er du i tvivl, er du velkommen til at ringe og få en vurdering.

Andre alvorlige skader alle sygdomme vil ikke blive gennemgået her, da det er uden for vores kompetenceområde.

Det anbefales altid at søge læge, hvis du er i tvivl om din situations alvor.