HJÆLP TIL RYG OG LÆNDESMERTER

Hvad enten du har en pludselig opstået skade eller har døjet med ondt i ryggen i længere tid, er der hjælp at hente hos Corpus Balance. Vi har mange års erfaringer med at afhjælpe flere former for ryg-problematikker. Kan du nikke genkendende til nogle af de følgende punkter, så er det tid til at søge hjælp hos en professionel kropsterapeut, som også kan hjælpe dig på rette vej.

  • Ømheder i hele eller dele af ryg
  • Jagende smerter ved bestemte bevægelser
  • Smerter trækker eventuelt om foran på brystet
  • Smerter i lænd ved bevægelse
  • Udstrålende smerter til hofte, balde og ned i ben
  • Træthed i lænden
  • Følelse af at være låst
  • Indskrænket bevægelighed

BEHANDLING AF RYGSMERTER

Ved alle former for rygsmerter gennemgår vi kroppen for eventuelle skævheder, og især bækkenet undersøges. Bækkenet er hele fundamentet for din overkrop, og er det, din rygsøjle hviler ovenpå. Et skævt bækken er ikke nødvendigvis årsagen til rygsmerter i første omgang, men det kan være med til at vedligeholde problematikker således, de bliver et tilbagevendende problem.

I behandlingen af dine rygsmerter tilpasser vi hvert enkelt forløb, så det passer netop til din situation. Vi lægger stor vægt på at finde frem til årsagen til dine smerter, så vi kan sætte ind med den rette behandling. Det gør vi for at sikrer, at dit forløb bliver så effektivt som muligt, og du kommer herfra med det bedst mulige resultat.

I forløbet behandles du primært med fysiurgisk massage, hvor der efter behov suppleres med teknikker fra andre behandlingsformer, som triggerpunktsterapi, ledmobilisering, kranio sakral terapi, bindevævsmassage, kinesiotape samt muskelenergiteknikker. Alt sammen med fokus på at tilpasse behandlingen, så vi får behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

En del af behandlingen er også en snak om, hvordan problematikken kan være opstået, med henblik på at finde frem til, hvordan det kan undgås, at den opstår fremover.

BEHANDLINGSFORLØB

Alle forløb er forskellige, men som hovedregel er der bedring af de fleste problematikker i løbet af 2-3 behandlinger. Et typisk forløb vil bestå af 3-6 behandlinger – i enkelte tilfælde skal der flere behandlinger til.

Undervejs i forløbet vil vi løbende rådgive og vurdere, om der skal ske ændringer i din behandling.

Hvad kan være årsagen til rygsmerter?

Hold i ryggen

Herunder også kaldet lumbago og hekseskud. Hold i ryggen kan opstå pludseligt ved en forkert bevægelse eller komme snigende efter, man har lavet en overanstrengelse. Når du har hold i ryggen, vil der som oftest også være tale om låste facetled.

Facetledssyndrom

Låst facetled kommer ofte efter en forkert bevægelse, hvori der indgår en rotation kombineret med et løft eller et træk. Et låst facetled kan være yderst smertefuld, og sidder låsningen i brysthvivlerne, kan det også influere på ribbenene, som låser eller bliver bevægelseshæmmet. Dette kan give anledning til smerter i brystregionen og i nogle tilfælde også give smerter ved vejrtrækning.

Almindelige Spændinger

Almindelige spændinger undgår vi aldrig helt, da disse opstår både, når vi bruger vores krop, og når vi ikke gør. Det er vigtigt at finde en balance – alting med måde.

Især kan spændinger opstå efter for meget eller manglende træning i længere tid. Ensformigt eller stillesiddende arbejde er også en af de store syndere i forbindelse med spændinger. Især kan arbejde foran en PC give anledning til spændinger og deraf smerter i både øvre og nedre ryg.

Tilbagevendende smerter

Hører du til den store gruppe, som jævnligt eller ofte ”bare” har ondt i ryggen, så kan det være en god idé at få kigget lidt på, hvad der kan ligge til grund for det, og her er mulighederne mange. Har du eventuelt et skævt bækken, har du skader andre steder på kroppen, har du en uhensigtsmæssig arbejdsstilling, er din seng for hård eller blød til dig, træner du for meget, træner du for lidt eller står du bare mere på det ene ben end det andet. Det kan være helt små ting i dagligdagen, der gør den store forskel. Måske har du brug for hjælp til at finde frem til lige det, der fremkalder dine smerter.

Diskusprolaps

Er der tale om en prolaps af diskus, vil det være muligt at få supplerende behandling hos Corpus Balance i samråd med egen læge. Det vil ikke være selve prolapsen, der behandles for, men de følger som måtte opstå i forbindelse med prolapsen, herunder spændinger og andre kompensationsproblematikker.

Er du i tvivl om du har en prolads, vil det være en god idé at søge læge, især hvis der er tale om udstrålende smerter, som strækker sig til ned under knæet – er du i tvivl, er du velkommen til at ringe og få en vurdering.

Andre alvorlige skader alle sygdomme vil ikke blive gennemgået her, da det er uden for vores kompetenceområde.

Det anbefales altid at søge læge, hvis du er i tvivl om situationens alvor.