HJÆLP TIL SKULDER OG ARMSMERTER

Hvad enten du har en pludselig opstået skade eller har døjet med smerter i skuldre og arme i længere tid, er der hjælp at hente hos Corpus Balance. Vi har mange års erfaringer med at afhjælpe flere former for skulder- og armproblematikker. Kan du nikke genkendende til nogle af de følgende punkter, så er det tid til at søge hjælp hos en professionel kropsterapeut, som kan hjælpe dig på rette vej.

  • Smerter i skulderen ved brug af arm
  • Jagende smerter ved bestemte bevægelser
  • Smerter i selve skulderleddet
  • Smerter ovenpå eller under skulderbladet
  • Smerter ud i arme og/eller fingre
  • Føleforstyrrelser ud i arme og/eller fingre
  • Nedsat styrke
  • Indskrænket bevægelighed
  • Følelse af at være låst i skulderpartiet

BEHANDLING SKULDER OG ARMSMERTER

Ved alle former for skuldersmerter gennemgår vi kroppen for eventuelle skævheder, og især bækkenet undersøges, da det er hele fundamentet for din overkrop, og kan derfor  have stor indvirkning på skulderpartiet. Et skævt bækken er ikke nødvendigvis årsagen til dine skuldersmerter i første omgang, men det kan være medvirkende til at din overkrop er skæv, og din krop derved laver uhensigtsmæssige kompensationer. Det er derved med til at vedligeholde problematikker således, de bliver et tilbagevendende problem, selv efter gentagne behandlinger.

I behandlingen af dine skulder- og armsmerter tilpasser vi hvert enkelt forløb, så det passer netop til din situation. Vi lægger stor vægt på at finde frem til årsagen til dine smerter, så vi kan sætte ind med den rette behandling. Det gør vi for at sikre, at dit forløb bliver så effektivt som muligt, og du kommer herfra med det bedst mulige resultat.

I forløbet behandles du primært med fysiurgisk massage, hvor der efter behov suppleres med teknikker fra andre behandlingsformer, som triggerpunktsterapi, ledmobilisering, kranio sakral terapi, bindevævsmassage, kinesiotape samt muskelenergiteknikker. Alt sammen med fokus på at tilpasse behandlingen, så vi får behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

En del af behandlingen er også en snak om, hvordan problematikken kan være opstået med henblik på at finde frem til, hvordan det kan undgås, at den opstår fremover.

BEHANDLINGSFORLØB

Alle forløb er forskellige, men som hovedregel er der bedring af de fleste problematikker i løbet af 2-3 behandlinger. Et typisk forløb vil bestå af 3-6 behandlinger – i enkelte tilfælde skal der flere behandlinger til.

Undervejs i forløbet vil vi løbende rådgive og vurdere, om der skal ske ændringer i din behandling.

Hvad kan være årsagen til skulder- og armsmerter?

Skulderleddet er vores mest bevægelige led i kroppen, det er her, vi kan lave de største bevægelser. Det betyder, at selve leddet, hvor overarmsknoglen hænger fast på kroppen, egentligt er meget lille. Det stiller ret store krav til musklerne omkring leddet, for at holde det på plads og holde det stabilt. Skulderleddet er derfor også det mest komplekse led, og det kan derfor ofte være vanskeligt at stille den rigtige diagnose.

Afklemninger

Tekst kommer.

Forkert kropsholdning

Tekst kommer.

Inflammation

Tekst kommer.

Almindelige Spændinger

Almindelige spændinger undgår vi aldrig helt, da disse opstår både, når vi bruger vores krop, og når vi ikke gør, så det er vigtigt at finde en balance – alting med måde.

Især kan spændinger opstå efter for meget eller manglende træning i længere tid. Ensformigt eller stillesiddende arbejde er også en af de store syndere i forbindelse med spændinger. Især kan arbejde foran en PC være anledning til spændinger og deraf smerter i både skuldre og arme.

Tilbagevendende smerter

Hører du til den store gruppe, som jævnligt eller ofte ”bare” har ondt i skulderen, så kan det være en god idé at få kigget lidt på, hvad der kan ligge til grund for det, og her er mulighederne mange. Har du eventuelt et skævt bækken, har du skader andre steder på kroppen, har du en uhensigtsmæssig arbejdsstilling, er din seng for hård eller blød til dig, træner du for meget, træner du for lidt eller står du bare mere på det ene ben end det andet. Det kan være helt små ting i dagligdagen, som man ikke lægger mærke til, der kan gøre den store forskel. Måske har du brug for hjælp til at finde frem til lige det, der fremkalder dine smerter.

Frossen skulder

Tekst kommer

Andre alvorlige skader alle sygdomme vil ikke blive gennemgået her, da det er uden for vores kompetence område.

Det anbefales altid at søge læge, hvis du er i tvivl om din situations alvor.