Slip af med din hovedpine

Workshoppen er for dig, som gerne vil hjælpe dig selv og dine nærmeste af med spændingshovedpine. Du får et kort indblik i, hvilke muskler, der kan udløse hovedpiner, du bliver instrueret i, hvordan du kan behandle dem på dig selv, og hvordan du kan hjælpe andre. Vi kigger også på, hvilke øvelser, man kan lave for at undgå at hovedpinen opstår.

Behandlingerne er baseret på, at de kan laves i hjemmet og du får gode råd til, hvordan det også kan gøres uden at, man behøver have en massagebriks. Vi skal behandle hinanden.

Medbring lagen og håndklæde.

Tidspunkt:    Udsat på ubestemt tid pga. corona. Da vi på kurset skal være tæt på hinanden, må vi vente til mere normale tilstande.

Sted:                 Dansk Akademi for Kropsterapi, Elkjærvej 36, indgang B, 8230 Åbyhøj

Varighed:      2½ timer

Pris                    GRATIS

Tilmelding     Brug “BOOK TID” – knappen i øverste højre hjørne og vælg kurser.

Lidt om hovedpiner

Spændinger

Almindelige spændinger i nakke- eller skulderområdet er langt den hyppigste årsag til hovedpiner og også den årsag, der er nemmest at gøre noget ved.

Migræne

Årsagen til migræne er der stadig stor uklarhed om. Man mener, at en af årsagerne kan være, at smerten kommer, når blodkar i kraniet trækker sig sammen. Men ved dog, at nogle migræner starter som spændingshovedpine, og disse kan være til at behandle. Andre migræner starter med aura 1- 1½ time, før selve migrænen indtræder, disse kan være vanskeligere at behandle.

Hortons

Hortons kaldes også klyngehovedpine og sidder typisk i den ene side lige bag øjet. Øjet kan blive rødt og løbe i vand, og smerterne føles som om, der bliver stukket en kniv i øjet eller der sidder en knytnæve bag øjet, som forsøger at presse det ud. Smerterne ved denne type er meget kraftige, hvor det kan være svært at smertedække selv med morfin.

Traumer

Enten slag, fald eller piskesmæld kan udløse hovedpiner. Smerterne kommer typisk i forbindelse med de spændinger og skævheder, som sætter sig i både muskler, nakkehvivler samt kraniet som følge af traumet.

Hormoner

Hovedpine, der er hormonelt betinget, kan være vanskelige at identificere og få bugt med på almindelig vis. Har man mistanke om, eller fået konstateret hos læge, at hovedpinen kan være hormonelt betinget, vil vi anbefale at konsultere en vejleder i naturlige hormoner. Naturlige hormoner er langt mindre skadelige for kroppen end kunstigt fremstillet hormoner fra medicinalindustrien. Naturlige hormoner ligner kroppens egne og udfører derfor de samme opgaver i kroppen som vores egne. De kunstigt fremstillede hormoner udfører kun netop den opgave, de er designet til at udføre, og tager ikke hensyn til, at det hormon, som mangler i kroppen, også udfører andre funktioner. Det resulterer i, at de kunstige hormoner kan lave en ubalance i vores hormonsystem. Læs eventuelt mere her om naturlige hormoner. www.naturlighormonterapi.dk

Stress           

Presser du din krop enten fysisk eller psykisk, kan den reagere med hovedpine. Der er et klart signal om at sætte tempoet ned.

Mangel på søvn

Kroppen har behov for søvn for at kunne fungere optimalt. Det er i løbet af din søvn at kroppen regenerer og gør dig i stand til at komme igennem endnu en dag. Så får du ikke nok søvn, vil kroppen reagere, og en af signalerne er hovedpine.

Kost

For lidt eller forkert kost kan også sætte sig som hovedpine. Så døjer du tit med hovedpine, kunne det være en god idé at kigge på kosten, eventuelt sammen med en diætist.

Medicin

Indtag af medicin kan også give hovedpine. Har du mistanke om, at din hovedpine kan skyldes medicin du indtager, skal du kontakte din læge.