HJÆLP TIL RIBBEN OG BRYSTSMERTER

Hvad enten du har en pludselig opstået skade eller har døjet med smerter ved ribbenene i længere tid, er der hjælp at hente hos Corpus Balance. Vi har mange års erfaringer med at afhjælpe flere former for ribbensproblematikker. Kan du nikke genkendende til nogle af de følgende punkter, så er det tid til at søge hjælp hos en professionel rygterapeut, som også kan hjælpe dig på rette vej.

  • Smerter der sidder som et tøndebånd rundt om brystet
  • Smerter foran ved brystbenet
  • Besværet i vejrtrækningen, kan ikke trække vejret helt ind eller puste helt ud
  • Smerter eller ubehag ved vejrtrækning
  • ”Bøjet” ribben

OBS: Flere af ovenstående symptomer, kan have alvorlige årsager, og skal udredes hos egen læge først)

BEHANDLING AF RIBBEN OG BRYSTSMERTER

Ved alle former for ribbenssmerter gennemgår vi kroppen for eventuelle skævheder, og især ryggen undersøges. Skævheder og låsninger i ryggen kan ligge til grund for låsninger i ribbenene og herved også give smerter foran på brystet, hvor ribbenet sidder fast på brystbenet. Skævheden i ryggen er ikke nødvendigvis årsagen til ribbenssmerter i første omgang, men det kan være med til at vedligeholde problematikker således, de bliver et tilbagevendende problem.

I behandlingen af dine ribben og brystsmerter tilpasser vi hvert enkelt forløb, så det passer netop til din situation. Vi lægger stor vægt på at finde frem til årsagen til dine smerter, så vi kan sætte ind med den rette behandling. Det gør vi for at sikrer, at dit forløb bliver så effektivt som muligt, og du kommer herfra med det bedst mulige resultat.

I forløbet behandles du primært med fysiurgisk massage, hvor der efter behov suppleres med teknikker fra andre behandlingsformer, som triggerpunktsterapi, ledmobilisering, kranio sakral terapi, bindevævsmassage, kinesiotape samt muskelenergiteknikker. Alt sammen med fokus på at tilpasse behandlingen, så vi får behandlet årsagen og ikke kun symptomet.

En del af behandlingen er også en snak om, hvordan problematikken kan være opstået, med henblik på at finde frem til, hvordan det kan undgås, at den opstår fremover.

BEHANDLINGSFORLØB

Alle forløb er forskellige, men som hovedregel er der bedring af de fleste problematikker i løbet af 2-3 behandlinger. Et typisk forløb vil bestå af 3-6 behandlinger – i enkelte tilfælde skal der flere behandlinger til.

Undervejs i forløbet vil vi løbende rådgive og vurdere, om der skal ske ændringer i din behandling.

Hvad kan være årsagen til ribben og brystsmerter?

Hold i ryggen

Herunder også kaldet lumbago og hekseskud. Hold i ryggen kan opstå pludseligt ved en forkert bevægelse eller komme snigende efter, man har lavet en overanstrengelse. Når du har hold i ryggen, vil der som oftest også være tale om låste facetled. Det kan låse så meget, at ribbenene også låser, og herved kan det forplante sig foran til brystet.

Facetledssyndrom

Låst facetled kommer ofte efter en forkert bevægelse, hvori der indgår en rotation kombineret med et løft eller et træk. Et låst facetled kan være yderst smertefuld, og sidder låsningen i brysthvivlerne, kan det også influere på ribbenene, som låser eller bliver bevægelseshæmmet. Dette kan give anledning til smerter i brystregionen og i nogle tilfælde også give smerter ved vejrtrækning.

Traumer

Alle former for tryk mod brystkassen, kan give det, der kaldes et ”bøjet” ribben, ofte er det ribbensleddene for og/eller bag, der bliver skubbet en lille smule ”ud af led”, og det er muligt i de fleste tilfælde, at sætte ribbenet på plads igen, og gøre helingsprocessen væsentlig kortere.

Spændinger

Spændinger i og omkring skulderregionen, kan påvirke musklerne omkring ribbenene. Typisk ses spændinger i skuldre og øvre ryg grundet arbejde foran PC, også at kunne påvirke ribbenene.

Stress

Når man er stresset, har man tendens til at spænde op i skuldre, hals og nakke, ydermere har man en meget overfladisk vejrtrækning. Dette kan igen påvirke ribbenenes arbejdes.

Det anbefales altid at søge læge, hvis du er i tvivl om situationens alvor.